Google Chrome extensie Pagina Analyse

Klikgedrag inzien met Chrome-extensie Pagina Analyse

update: 10 december 2016

Wil je een visueel overzicht van het klikgedrag van je bezoekers? Je kunt sinds 17 juni de Google Chrome-extensie Pagina Analyse downloaden en installeren voor Google Chrome.

Google Chrome-extensie Pagina Analyse

Functionaliteit bestaat al voor Google Analytics

De functionaliteit “Analyse op pagina” is niet nieuw. Het is al een tijdje een vast onderdeel van Google Analytics. Met deze functionaliteit zie je waar bezoekers op klikken met middels een visuele heatmap. Het klikgedrag wordt in percentages weergeven.

Plek waar je de Analyse op pagina kunt terugvinden

Functionaliteiten van Analyse op Pagina

De functionaliteit “Analyse op pagina” bevat echter beperkte functionaliteiten. Zo kan je schakelen tussen de weergaven “Ballonnen weergeven” en “kleur weergeven”. Ballonnen weergeven staat standaard aan. Kleur weergeven is optioneel. Hierdoor worden kleuren toegevoerd waardoor je een nog duidelijker beeld hebt waar gebruikers op klikken. Een combinatie van beiden is ook mogelijk.

Naast de verschillende weergaven wordt een aantal standaard statistiekgegevens getoond als: paginaweergaven, gemiddelde tijd op de pagina en boucepercentage.

Chrome-extensie Pagina Analyse bevat nog bugs

Het lijkt er op dat Google de extensie iets te vroeg heeft gelanceerd. In veel gevallen werkt de extensie niet. Gebruikers lijken geen toegang te hebben tot de eigen website. De fout wordt door Google erkend en men is naarstig op zoek naar een oplossing. Men verwacht dat de extensie binnen enkele weken foutloos zal werken.

Google Chrome Extensie Pagina Analyse werkt niet
Excuusbericht van Mattew Andreson (Google) van vrijdag 20 juni 2014.

Ga naar de Google+ community om de discussie te volgen of er aan deel te nemen.

Update december 2016: Hotjar als alternatief

Hotjar HeatmapsGoogle voert sinds november 2015 geen updates meer door aan de Chrome extensie. Waarschijnlijk stoppen ze de energie nu in de nieuwe Google Analytics 360 waar de functie in zal terugkeren. Als een uitstekend alternatief is Hotjar aan te raden. Hotjar beschikt over inzichtelijke heatmaps en maakt het mogelijk om het klikgedrag van bezoekers heel nauwkeurig te volgen.

× Hoe kan ik je helpen?