Doelen realiseren met interne communicatie

Interne communicatie

Waarom interne communicatie verbeteren om doelen te behalen? Simpel. De eigen medewerkers bereiken, enthousiasmeren en activeren is de ‘back-bone’ van een geoliede samenwerking.

Welke doelen wil jij realiseren?:

 1. Medewerkers aan je binden
 2. Kennis delen en verbreden
 3. Productiever samenwerken
 4. Pro-activiteit & creativiteit stimuleren
 5. Consistentie in beleid borgen
De interne communicatie verbeteren
Hoe wij helpen met interne communicatie

Hoe wij helpen om de interne communicatie te verbeteren

Heb je het gevoel dat er te weinig cohesie is tussen medewerkers? Het interactieve aspect mist waardoor het personeel belangrijke informatie misloopt? Wij helpen je de interne communicatie te verbeteren vanuit een fundamentele aanpak dat past bij jouw organisatie. Hiervoor hanteren wij een praktisch stappenplan:

 1. Opstellen interne communicatieplan
 2. We helpen bij de uitvoering (inhoud en tools)
 3. Je krijgt aantoonbaar resultaat

Interne communicatie doelen

Doelgericht processen en welzijn van medewerkers naar een hoger niveau tillen

Medewerkers aan je binden

Goede mensen binnen boord houden is belangrijk. Zij hebben waardevolle kennis en zorgen ervoor dat de organisatie zo optimaal mogelijk blijft functioneren. Met de juiste verbindende communicatie voorkom je dat ze vertrekken. Hoe willen ze dat er met ze wordt omgegaan? Welke informatie hebben zij nodig om hun werk prettiger en beter te kunnen doen. Ook gewoon sociaal contact is een verbindende factor. Mensen willen worden gehoord. Of willen hun verhaal kwijt.

Wij helpen je kiezen voor het juist medium zodat medewerkers onderling het dialoog aangaan.

Productiever samenwerken

Werk effectiever en efficiënter dankzij gestroomlijnde communicatie. Een soepele interne communicatie leidt tot enorm veel voordelen. Niet alleen worden werkzaamheden sneller afgerond, ook voorkomt het frustratie bij medewerkers en functioneren zijn nog meer als een team.

Samen met jou beoordelen we welke tools geschikt zijn om de communicatie onderling te verbeteren. En natuurlijk ook of het voor medewerkers echt werkt. Wordt het gebruikt en toegepast zoals we dat voor ogen hadden.

Kennis delen en verbreden

Mensen binnen jouw organisatie beschikken over enorm waardevolle kennis. Kennis die anderen helpen om hun werk nog beter te kunnen doen. Help jouw medewerkers om deze kennis te delen. Via het intranet, video of interne nieuwsbrief. Laat ze belangrijk zijn voor anderen en til jouw organisatie naar een hoger norm.

Pro-activiteit & creativiteit verbeteren

Vraag jij aan je medewerkers wat ze nodig hebben? Waar ze blij van worden? En wat er eventueel verbeterd kan worden? Dankzij slimme tools haal je die informatie op bij je medewerkers waar jouw organisatie baat bij heeft.

Start een digitale enquête of een werksessie waarbij de deelnemers kunnen stemmen over bepaalde onderwerpen. Vanuit eigen persoon of zelfs anoniem.

Consistentie in beleid borgen

De neuzen dezelfde kant op. Met een consistent beleid en duidelijk doelen voor ogen, worden medewerkers doelgerichter. Ze weten de mogelijkheden waarbinnen ze kunnen acteren. Dit realiseer je realiseer je met een hele praktische aanpak.

Werken jou mensen veel thuis? Of vaak op externe locaties? Dan is het lastig om ze bij de bijeenkomst te krijgen. Ook niet iedereen heeft op dat moment z’n aandacht erbij. Welke helpen je om de boodschap af te leveren op het moment dat het hen past. Alleen zo bereik je een boodschap met impact.

Hoe gaan wij jou helpen

Als je vermoed dat de communicatie intern niet helemaal vlekkeloos verloopt, maar je kunt de ‘vinger’ er niet opleggen. Dan is het tijd om ons te benaderen. Tijdens een vrijblijvende intake proberen we te achterhalen wat er beter kan. En welke doelen van toepassing zijn. Vervolgens ontvang je een voorstel waarin onderstaande diensten zijn opgenomen.

Intern communicatieplan

Voordat we onze energie stoppen in het verbeteren van de interne communicatie, willen natuurlijk eerst weten wat de wensen van de klant zijn. Welke doelen wil je realiseren? En wie moeten er worden bereikt?

We inventariseren deze wensen en beschikbare middelen. Vervolgens vertalen we dit naar een concreet plan van aanpak. Tijd, kosten en beoogd doel worden toegelicht. Bij enthousiast ontvangst, starten we de uitvoering.

Uitvoering & aantoonbaar resultaat

Samen gaan we de interne communicatie verbeteren. Wat doen wij. En wat doen jullie zelf. Dit doen we uiteraard geheel in samenspraak. Onze werkzaamheden lopen uiteen van:

 • Communicatiekanalen selecteren en implementeren
 • Content maken
 • Assisteren bij uitzendingen
 • Verzamelen van data
 • Analyseren van de impact

“Tijdens de COVID-19 uitbraak werden we gedwongen anders met elkaar te communiceren. Maar hoe? Nu werken we weer samen zoals we dat eigenlijk altijd gedaan hebben.”

Interne communicatie in de zorgsector

Jarenlange expertise in de zorg

Als er een sector is waar de behoefte aan accurate interne communicatie enorm is toegenomen, dan is het wel de zorg. Nieuwe wetgeving en keuzes van zorginstellingen om coronamaatregelen door te voeren dienen snel en eenduidig te worden gecommuniceerd. En urgente vragen van zorgprofessionals over veiligheid, hulpmiddelen en protocollen moeten direct worden beantwoord.
Slimme webpagina’s, veel gestelde vragen, apps en online spreekuren kunnen daarbij helpen. En ook online trainingen en sessies over de energiebalans en het delen van gevoelens. NetRespons zorgt ervoor.
Interne communicatie in de zorgsector

Over NetRespons

NetRespons helpt bedrijven en organisaties met content en communicatie: van strategie tot publicaties en rapportages. Onze drive? Organisaties laten excelleren door klanten en medewerkers te betrekken. Interesse om doelgroepen te bereiken, boeien en binden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

“Content is King, dat is voor alle afdelingen relevant”

× Hoe kan ik je helpen?