Contentanalyse & -optimalisatie

Leer bezoekersgedrag (beter) begrijpen

Dankzij contentanalyse leer je websitebezoekers beter kennen. Waar klikken ze op? Wat lezen ze? En waarom krijg je wel of geen aanvragen of bestellingen?

Met een op maat dashboard in Google Analytics of Google Data Studio zie je het. Weet je het. En krijg je de tools in handen om te sturen op conversies.

Contentanalyse uitvoeren

SEO teksten: balans tussen leesbaarheid en vindbaarheid

Er zijn twee soorten gebruikers van je website: je doelgroep en zoekmachines. Voor beide groepen moet de content relevant zijn. Echter, een zoekmachine hecht andere waarde aan je content dan je doelgroep dat doet. Netrespons schrijft de content optimaal voor de doelgroep en zoekmachines.

Wat doet Netrespons?

De teksten worden aantrekkelijk en uitnodigend geschreven, maar zodanig dat de zoekmachines de webpagina’s hoog zullen waarderen en plaatsen in de zoekresultaten. Belangrijke onderwerpen worden thematisch en gestructureerd verwerkt in de website voor een optimale vindbaarheid in zoekmachines.

Verbeteren van lay-out, navigatie en call to action

De inhoud van je teksten op je website zijn misschien wel het belangrijkste van je website. Maar alleen goede tekst is niet voldoende. Netrespons zorgt dat de teksten aantrekkelijk worden opgemaakt en in de juiste lay-out. Daarnaast worden relevante afbeeldingen toegevoegd en wordt gelet op heldere navigatie en het aanzetten tot actie (call to Action).

Veel gemaakt contentfouten

  • Teksten op webpagina’s zijn te lang
  • De boodschap is niet helder en concreet
  • Teksten bevatten taalfouten
  • Afbeeldingen ontbreken of zijn niet relevant
  • Het aanzetten tot actie (call to action) ontbreekt
  • Er wordt te weinig gebruik gemaakt van titels en alinea’s

Deze bovenstaande contentfouten zijn waarschijnlijk zeer herkenbaar. Geldt dat ook voor jouw site? Vraag Netrespons eens om een second opinion.

Content optimalisatie uitgelegd door Google (YouTube)

Werkt de video niet? Ga naar YouTube om de video te bekijken.

Menu
×

Powered by WhatsApp Chat

× Hoe kan ik je helpen?