Zakelijke podcasts opnemen. Op locatie of in de studio

Podcasts

Steeds vaker zie en hoor je podcasts voor ondernemers. Niet verrassend als je bedenkt dat zakelijke podcasts een laagdrempelige manier zijn om (potentiële) klanten, leveranciers, stakeholders en medewerkers te informeren. Het boeien en binden van doelgroepen met audio is zo een mooie toevoeging aan de communicatiemix.

Voordelen van zakelijke podcasts:

  1. Luisteraars bepalen zelf het moment
  2. Goedkope manier om te binden met je doelgroep
  3. Volle aandacht van de luisteraar
  4. Bouw aan je groep volgers
  5. Word ’thought leader’ en expert
Podcastst voor ondernemers
Zakelijke podcasts laten maken

Wij helpen je zakelijke podcasts opnemen

Breng jouw organisatie onder de aandacht met zakelijke podcasts. Vertel bijvoorbeeld over jouw diensten of ervaringen uit de branche. Wij helpen je niet alleen bij professionele opnames, maar zorgen er ook voor dat podcastproducties vindbaar zijn en bouwen aan de base van luisteraars. Dit doen wij door:

  1. Regie: opstellen van scripts en stories
  2. Verzorgen van de gehele podcastproductie
  3. Distributie- en marketinginspanningen

Onze werkwijze

Het hele productieproces nemen wij uit handen. Zo ben je verzekerd een van professionele podcast voor ondernemers.

Regie: opstellen van scripts en stories

Meestal is een zakelijke podcast opnemen niet eenmalig. Je wilt de doelgroep, jouw luisteraars, binden. Dit betekent een serie van uitzendingen gebaseerd op een of meerdere thema’s. Wij helpen je bij het bepalen van deze thema’s en vertalen dit naar aantrekkelijke scripts en stories. Zo maken we podcasts waar jouw luisteraars elke keer weer naar uitkijken.

Opnames in de studio of op locatie

Podcastproducties doen wij in de studio of op locatie. Wanneer producties op locatie plaatsvinden, nemen wij onze mobiel podcaststudio mee. Natuurlijk houden we rekening met ruimtes waar minimale omgevingsgeluiden zijn. Zo weet je zeker dat de opnames zonder bijgeluiden worden opgenomen en kraakhelder zijn.

Montage

Zakelijke podcasts worden zodanig bewerkt, dat onnodige ‘spraak’ en achtergrondgeluiden worden verwijderd/gemaskeerd. Tussen-tunes (muziek/jingle) worden toegevoegd indien gewenst. Dit geldt ook voor intro/outro. We leveren het materiaal aan in elk gewenst audio-format.

Distributie en promotie

Gezamenlijk zullen we bepalen op welk medium de podcasts geplaatst gaan worden. Bijv. iTunes, Spotify, Shoutcast etc.). In onze keuze houden we rekening met de doelgroep. Uiteraard ondersteunen we bij het plaatsen mocht dat nodig zijn.

We zorgen er bovendien voor dat de podcasts worden gezien en gehoord en helpen je bij het bouwen aan de base van luisteraars.

Formats van zakelijke podcasts

Kies het format dat bij jouw organisatie past

Formats van podcasts kennen  voor- en nadelen. De meest gebruikte formats van zakelijke podcasts zijn:

Solo Podcast

Een spreker die alleen de uitzending volpraat. Zeer geschikt voor een reeks uitzendingen over een vast thema. Denk aan HR-veranderingen of innovatiebeleid, op een prettige manier uitgelegd.

Interview Podcast

Meestal een vaste interviewer die wisselend gasten (leveranciers, klanten, medewerkers) bevraagt over onderwerpen of relevante ontwikkelingen. Diepgaand en ongedwongen.

Panel Podcast

Een vaste host gaat in gesprek met meerdere gasten, die eventueel online aanschuiven of inbellen. Per podcast zijn er elke keer andere deelnemers.

Conversatie Podcast

Zonder al teveel instructies gaan 2 personen met elkaar in gesprek. De manier waarop een onderwerp wordt behandeld en de uitstraling/sfeer zijn vaak belangrijker dan de inhoud.

Educatieve Podcast

Een perfecte manier om medewerkers en/of gebruikers te trainen. Een audiotraining die luisteraars eenvoudig in de trein of auto kunnen volgen.

Over NetRespons

NetRespons helpt bedrijven en organisaties met content en communicatie: van strategie tot publicaties en rapportages. Onze drive? Organisaties laten excelleren door klanten en medewerkers te betrekken. Interesse om doelgroepen te bereiken, boeien en binden? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.

“Content is King, dat is voor alle afdelingen relevant”

× Hoe kan ik je helpen?