nieuwe update google analytics voor andoird

Google Analytics voor mobiel vernieuwd

Nieuwe mogelijkheden

Op 15 mei 2014 heeft Google de nieuwe versie van Google Analytics voor mobiel vrijgegeven. Dit is gelijk aan de datum dat Universal Analytics is uitgerold. Het meest opvallend aan deze nieuwe versie voor mobiel is dat het mogelijk is om rapporten te maken.

Mijn rapporten voor Google Analytics mobiel

Je kunt nu eenvoudig zelf de rapporten maken via je mobiele apparaat. Je geeft hier aan welke statistieken je wilt zien. Je geeft de dimensie op en het segment. Elk rapport dat je aanmaakt komt netjes onder elkaar te staan. Het is een prettige toevoeging dat je snel die informatie geeft die je graag op je mobiel wilt zien. Helaas is er geen directe koppeling met de webversie van Google Analytics, waardoor het vooralsnog niet mogelijk is om de rapportages over de verschillende versies van Google Analytics te delen. Je zal dus voor elk apparaat een rapport aan moeten maken. Zelfs als je gebruik maakt van een mobiele telefoon en tablet.

Andere benamingen

Net als de webversie zal je de nieuwe benamingen tegen komen die ook in Google Universal Analytics worden gebruikt. Zo wordt er niet meer gesproken van “bezoeken” en “bezoekers”, maar van “sessies” en “gebruikers”.

 

× Hoe kan ik je helpen?